Ébredj Magyarország!

Az "ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!" felkiáltás azoknak a magyaroknak szól, akiknek a tudata jelenleg alvó vagy "ébren" alvó állapotban van. E blogbejegyzéseknek az a célja, hogy az embereket a világmindenség felfogására inspiráljam és szellemi növekedésükben az akaratukkal egyező módon részt vegyek . Az ember a gondolkodás teremtménye! A holisztikus filozófia elveit felhasználva törekvésem arra irányul, hogy minden olvasót gondolkodásra késztessek. A lényeg az, hogy kifejezésben egy másfajta, a hagyományostól eltérő gondolkodásmód körvonalait bontakoztassam ki a személyiségekben. Ez egy olyan szemléletmód, amely elősegíti a jelenségek eredendő komlexitásának megértését, valamint az embert és a környezetét holisztikusan (egységesen) szemléli, vagyis mindennek a mindennel való kapcsolatát és összefüggését veszi figyelembe.

Szerző: Evamaria

ebredj_m.jpg

         Logosz Világ Blog

Elérhetőség

Bejegyzések

CIKKAJÁNLÓ

mi_lesz_veled_magyarorszag_2024pr.png
2023_ev_elemzese_numerologia.png

aramemeles_2022_sc.jpg

birka_szavazas_2022ben.jpg

covid_vakcinahalal.png

orbanvirus2021.jpg

bankcsod_hitelmoratorium_miatt.jpg

koronavirus_szimbolikaja.jpg

   virus_lelki_oka_2020.jpg

nyirkai_joslat_2018.jpg

YouTube csatorna

 

 

Címkék

kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

VERSENYKÉPES FIZETÉS

2018.01.14. 16:46 :: Evamaria

versenykepes_fizetes4.jpg

A mai álláshirdetések mézesmadzagja és egyben a legnagyobb hazugsága a „versenyképes jövedelem” ígéret, mely a hirdetések vége felé olvasható. 
A munkáltatók 90 %-a csupán megszokásból vagy divatból ígér versenyképes javadalmazást a meghirdetett állás szövegében. 
Nézzük mi a valóság (debreceni tapasztalatok alapján)!

Debrecenben a versenyképes fizetés általában a mindenkori minimálbér nettójától 10 vagy jó esetben 30 ezer forinttal jelent többet.
Pl. jelenleg 120.000.- Ft a bérminimum nettó összege, így a dolgozó örül, mint majom a farkának a 130-150.000.- Ft-os „versenyképes” kifizetett járandóságnak. Az pedig már senkit sem érdekel, hogy a magáncégek és vállalkozók java csupán a minimálbérrel jelenti be az embert, – ha egyáltalán bejelenti – versenyképessé pedig az teszi a fizetést, hogy a cégtulajdonos nagyvonalúan zsebből fizet még 10 és 30 ezer forint közti összeget a hivatalosan elszámolt munkabér mellé.

Találkoztam olyan KFT-vel, aki „versenyképes fizetés növekedési lehetőséggel” szöveggel hirdetett munkát, és amikor az állásinterjún kimondta a jelentkező a 140-150.000.- Ft-os bérigényét majdhogynem fel kellett locsolni a padlóról a cégtulajdonost, mert olyan soknak találta az összeget.
Személyesen ismerek olyan cégvezetőt, aki a titkárnőnek 2017-ben 120.000.- Ft-os nettó jövedelmet fizetett, mely magában foglalt néhány ezer forint saját gépjárműhasználat költségtérítést is. Ugyanez a tulajdonos folyamatosan zaklatta a hölgyet és 50.000.-Ft-ot ajánlott a szexuális együttlétért. 
Már az is aljas dolog, amikor egy munkaadó éhbérért dolgoztatja az embert, az pedig egyenesen undorító és vérlázító, amikor szándékosan azért tartja nyomorban a dolgozót, hogy így bírja rá a szexuális szolgálattételre. (Megjegyzem, a szóban forgó hölgy elutasította az ajánlatot és felmondott.)
Az a munkáltató is nagyon sokat elárul magáról, aki a hirdetésében versenyképes jövedelmet ígér, néhány sorral lejjebb pedig bérigényt kér. Semmi kétségem nincs afelől, hogy ez esetben is a minimálbéres fizetésről van szó.

Nos, nálunk Debrecenben az alja munkáltatóknál (ezekből van a legtöbb) 2018-ban 130 és 150 ezer forintos nettó fizetés jelenti a versenyképes jövedelmet. Ezért a fene nagy fizetésért pedig dolgozzon az ember „átlagon felüli precizitással” (9-10 órát”); legyen diplomája és többéves szakmai tapasztalata; „kiemelt Word és Excel ismeret”tel valamint „jó problémamegoldó képességgel és szervezőkészséggel” rendelkezzen, továbbá a „talpraesett, határozott, dinamikus személyiség” lehetőleg folyékonyan beszéljen legalább egy idegen nyelvet is.

Felteszem a kérdést minden megélhetési ingyenélő politikusnak és rabszolgatartó cégtulajdonosnak, vállalkozónak valamint a témában döntésjoggal rendelkező vezetőbeosztásban lévő embernek:
Ha ti havonta több milliós vagy százezres fizetésből nehezen tudtok megélni (és most a lopott pénzeket nem veszem figyelembe), akkor miből gondoljátok, hogy a benneteket szolgáló embereknek, akiknek a zsírján gazdagodtok, elég havonta 120-150.000.- Forint a megélhetéshez?
Mennyivel vagytok ti különbek, mint az az ember, aki tisztességes munkából szeretne megélni és a családját eltartani?
Miért nem mutattok példát arra, hogy az általatok fizetett nagyvonalú 120-150.000,- Ft-os jövedelemből, hogyan lehet versenyképesen megélni (otthont teremteni, rezsit fizetni, ruházkodni, egészségesen táplálkozni, gyerekeket eltartani/taníttatni, luxusautót fenntartani, stb.)? Vagy az anyagi jólét és boldogulás csak azoknak jár, akik kizsákmányolják az embereket?

A gondolkodó ember számára teljesen világos, hogy a köznyomor fenntartása a cél. 
Amíg az államigazgatásban több milliós fizetések vannak, s a pártokat támogató és a kormányhoz tartozó cégeknek milliárdok mennek a bankszámláira, valamint a nagyobb vállalkozók és magáncégek is megtalálják a módját az állami pénzek megszerzésére és a törvény adta kiskapukat is maximálisan kihasználják, addig a munkából és bérből élő emberek nagy része kenyérgonddal és lakhatási problémával küzd, nélkülöz, fázik és éhezik.

Vajon mennyire tudják majd „méltóságukat” megőrizni azok az emberek, akik előidézték, fenntartják és asszisztálnak a magyar köznyomorhoz, amikor fordul a kocka?! Mert fizet a sors mindenkinek érdeme szerint, s ez a fizetség valóban versenyképes lesz!

Most már ne csak ÉBREDJ, hanem KELJ FEL MAGYARORSZÁG!

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: munka hazugság karrier gondolatébresztő munkanélküliség összefogás jövedelem munkalehetőségek állásinterjúk álláshirdetések álláslehetőségek Fidesz Magyarország szakmai önéletrajz versenyképes fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatraebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr6013575089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása