Ébredj Magyarország!

Az "ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!" felkiáltás azoknak a magyaroknak szól, akiknek a tudata jelenleg alvó vagy "ébren" alvó állapotban van. E blogbejegyzéseknek az a célja, hogy az embereket a világmindenség felfogására inspiráljam és szellemi növekedésükben az akaratukkal egyező módon részt vegyek . Az ember a gondolkodás teremtménye! A holisztikus filozófia elveit felhasználva törekvésem arra irányul, hogy minden olvasót gondolkodásra késztessek. A lényeg az, hogy kifejezésben egy másfajta, a hagyományostól eltérő gondolkodásmód körvonalait bontakoztassam ki a személyiségekben. Ez egy olyan szemléletmód, amely elősegíti a jelenségek eredendő komlexitásának megértését, valamint az embert és a környezetét holisztikusan (egységesen) szemléli, vagyis mindennek a mindennel való kapcsolatát és összefüggését veszi figyelembe.

Szerző: Evamaria

ebredj_m.jpg

         Logosz Világ Blog

Elérhetőség

Bejegyzések

CIKKAJÁNLÓ

mi_lesz_veled_magyarorszag_2024pr.png
2023_ev_elemzese_numerologia.png

aramemeles_2022_sc.jpg

birka_szavazas_2022ben.jpg

covid_vakcinahalal.png

orbanvirus2021.jpg

bankcsod_hitelmoratorium_miatt.jpg

koronavirus_szimbolikaja.jpg

   virus_lelki_oka_2020.jpg

nyirkai_joslat_2018.jpg

YouTube csatorna

 

 

Címkék

kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DEVIZAHITEL - MIT TESZ ÖN AZÉRT, HOGY NE ÍGY LEGYEN?

2011.11.14. 10:30 :: Evamaria

Napjainkban sajnos örökzöld témának számít a devizahitel, ami a magyar lakosság kizsákmányolásának egyik fajtája.
Én személy szerint nemcsak azért forszírozom ezt a témát, mert érintett vagyok, hanem azért is, mert visszataszítónak és igazságtalannak tartom azt az etikátlan, tisztességtelen viselkedést, amit a bankok megengednek magunknak.
Azonban mielőtt a pénzintézeteket és a kormányt elkezdenénk köpködni, nézzünk egy kicsit magunkba!

Mit teszünk mi magyarok annak érdekében, hogy az uzsorások ne tudjanak bennünket törvényesen kirabolni?
A válasz igen rövid: Az égvilágon semmit.
Az egyetlen dolog, amit tapasztalok ez ügyben az a panaszkodás, méltatlankodás, szitkozódás és az önsajnálat. Ezektől pedig nem fog megoldódni senkinek sem a devizahitel problémája.
Azért akad az országban „próbálkozó” ember, aki bíróságra vitte a dolgot, s az igazságszolgáltatás zászlajának égisze alatt próbálja megállítani a bankok egyeduralmát. Ez is egy lehetőség, azonban nem hinném, hogy megoldást jelent. 
Először is azért, mert a hitelszerződéseket a bankok jogászai úgy fogalmazzák meg, hogy a pénzintézeteknek bármikor jogukban állhasson az egyoldalú szerződésmódosítás (pld. kamatemelés), amelyet az adós – ha pénzt akart látni – kénytelen volt aláírni, ezáltal elfogadta a feltételeket is. Ezek után nehéz jogilag belekötni az aláírással jóváhagyott/elfogadott szerződések tartalmába. 
Másodszor pedig egy ilyen per akár évekig is elhúzódhat. Kinek van erre ideje? Amíg pereskedik az ember addig is ki kell fizetni a hitel törlesztőrészletét.
Harmadszor, melyik bedőlt hiteles tud még egy jó ügyvédet is megfizetni?
Nem tudom, hogy feltűnt-e valakinek, hogy jelenleg Magyarországon csak ítélkezés van, ami nem egyenlő az igazságszolgáltatással. (Miben is reménykedik a devizaalapú hitellel rendelkező felperes…?)

Idézet a Nyirkai Jóslatból:
„A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.”

Gondolkodjunk el néhány nagyon egyszerű kérdés összefüggésein!
A kormány miért hagyja a pénzintézeteknek azt, hogy bármikor egyoldalúan (a bank javára) szerződést módosítsanak és kamatot emeljenek?
Nyilván azért, mert több pártnak és politikusnak is érdekeltsége van ebben…
A bankok egyoldalú szerződésmódosításai, hogy nem sértik az emberek személyiségi jogait?
Ha a politikának (pártok és azok tagjai) anyagi érdekeltsége fűződik ahhoz, hogy a bankhitellel rendelkező embereket így kilehessen fosztani, akkor az „igazságszolgáltatás” hogyan lehetne igazságot szolgáltató, amikor a politika mindenekfelett áll?

A bankok mindaddig folyamatosan (havonta) kirabolják a hiteltörlesztőket, amíg mi ezt hagyjuk és fizetjük nekik az uzsorát, valamint megengedjük nekik, hogy akár hasra ütéssel számolják a deviza árfolyamát. Ott tartunk, hogy az uzsorások annyit kérnek havonta, amennyit nem szégyellnek (és egyáltalán nem szégyenlős fajtából valók).

Több devizahitellel kapcsolatos személyes és internetes eszmecserében vettem már részt. A tapasztalatom az, hogy az emberek elpanaszolják egymásnak a saját hitellel kapcsolatos problémáikat és megpróbálják megmagyarázni (elsősorban önmaguknak), hogy maga a rendszer és benne a bank minden bajuk okozója.
Valóban így lenne?
A „rendszerre”, amelyet nap, mint nap szidunk, valamint ezt a rendszert irányító uzsorás bankokra –  egyfajta szervezetként gondolunk. Addig azonban már nem terjed ki a gondolkodásunk, hogy ezeket a szervezeteket emberek alkotják. A rendszerbe pedig minden szervezet és ember beletartozik. 
Tehát mi alkottunk a rendszert, így többek közt a rendszerben lévő bankokat és a politikai pártokat is, következésképp csak addig működőképes, amíg mi emberek hagyjuk, hogy az legyen.
A legnagyobb problémát az emberek nihilista világszemlélete jelenti. A nihilizmus a semmi kultusza, a „kit érdekel filozófiája”. Az emberek nem hisznek semmiben és senkiben (még önmagukban sem), nem foglalkoznak semmivel csak a bármi áron való saját boldogulásukkal.
A pénzből „Istent” csináltunk, s elkezdtük imádni és szolgálni.
Sokan nem tudják azt, hogy „A PÉNZ JÓ SZOLGA, DE ROSSZ GAZDA”.
Az embereknek nincsen értékrendjük és nincsenek tisztában sem a pénz fogalmával, sem pedig annak értékével és funkciójával.
Nagy hiba egy „álistenért” rajongani…
A hamarosan bekövetkező világszintű gazdasági összeomlásnak és természeti katasztrófáknak az emberi tudatlanság lesz az oka. Csak az fog talpon maradni, aki képes a nihilista és a diktatórikus szemléletét őszintén, szívből jövően megváltoztatni.

Megoldás:  GONDOLKODÁS, MEGISMERÉS, ÖSSZEFOGÁS, CSELEKVÉS = VÁLTOZÁS
Ennek tekintetében ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!

Ajánlott link: Devizahitel, forintosítás - népátverés

letiltasrol_tajekoztatas.jpg



 

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatébresztő devizahitel nihilizmus nemzettudat bankhitel egységtudat Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatraebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr223377847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása