Ébredj Magyarország!

Az "ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!" felkiáltás azoknak a magyaroknak szól, akiknek a tudata jelenleg alvó vagy "ébren" alvó állapotban van. E blogbejegyzéseknek az a célja, hogy az embereket a világmindenség felfogására inspiráljam és szellemi növekedésükben az akaratukkal egyező módon részt vegyek . Az ember a gondolkodás teremtménye! A holisztikus filozófia elveit felhasználva törekvésem arra irányul, hogy minden olvasót gondolkodásra késztessek. A lényeg az, hogy kifejezésben egy másfajta, a hagyományostól eltérő gondolkodásmód körvonalait bontakoztassam ki a személyiségekben. Ez egy olyan szemléletmód, amely elősegíti a jelenségek eredendő komlexitásának megértését, valamint az embert és a környezetét holisztikusan (egységesen) szemléli, vagyis mindennek a mindennel való kapcsolatát és összefüggését veszi figyelembe.

Szerző: Evamaria

ebredj_m.jpg

         Logosz Világ Blog

Elérhetőség

Bejegyzések

CIKKAJÁNLÓ

mi_lesz_veled_magyarorszag_2024pr.png
2023_ev_elemzese_numerologia.png

aramemeles_2022_sc.jpg

birka_szavazas_2022ben.jpg

covid_vakcinahalal.png

orbanvirus2021.jpg

bankcsod_hitelmoratorium_miatt.jpg

koronavirus_szimbolikaja.jpg

   virus_lelki_oka_2020.jpg

nyirkai_joslat_2018.jpg

YouTube csatorna

 

 

Címkék

kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A DEVIZAHITELRŐL MINDEN ÉRDEKELTNEK!

2011.08.11. 21:18 :: Evamaria

Magyarországot a népével és az anyanyelvével együtt mindig el akarta taposni valaki. Próbálkozott a tatár, török, habsburg, német és az orosz is.
Minél civilizáltabbá vált a társadalom, annál kifinomultabbak lettek az érvek és a módszerek arra, hogyan lehetne Magyarországot a népével együtt ellehetetleníteni, vagy akár elpusztítani.
Mindig megjelent egy „jótevő”, aki sikeresen meggyőzte (pénzzel és hatalmi pozícióval) az ország irányítóit arról, hogy kicsik vagyunk és gyöngék, ezért szükségünk van a segítségre és a védelemre.
A kapzsi és hatalomra éhes honatyák pedig bármire képesek azért, hogy, még ha bábként szolgálnak a hatalmaskodók kezében, akkor is egyfajta uralkodói státuszt tölthessenek be az országban.

A hatalmi harcok közben beszivárognak az országba az ún. „segítő” befektetők (magyarul: uzsorások, kizsákmányolók), akik valóban lelkesen segítenek a politikusoknak kirabolni hazánkat.
Természetesen azért miheztartás végett a mindenkori kormányon lévőknek a figyelmükbe van ajánlva, hogy csak addig lesznek hatalmon, amíg azt csinálják, amit a nemzetellenes hiénák parancsolnak. Ezeket nevezi az állam barátoknak, segítőknek és szövetségeseknek.
Korunkban nagyon könnyű dolga van velünk a külföldi „kiskirályoknak”, hiszen országunk elől járóinak tudata igen sötét. Buta, tudatlan, hozzá nem értő, egoista és csak a saját zsebüket tömő emberek irányítják Magyarországot a szakadék felé. A magyar nép sorsa egyáltalán nem érdekli őket, hiszen a hatalom és a pénz már teljes vakságot idézett elő látásukban. Sajnos így van ez évtizedek óta…

DEVIZAHITEL
Kis hazánkban kb. 10 éve kezdődött a látványos „beetetés” a devizahitellel. A svájci frankban való eladósodás isteni lehetőséget kínált…(arra, hogy még nagyobb bajba kerüljünk, mint amibe voltunk).
Ahogy teltek az évek a frank bizonyította „állandó” árfolyamát. Az első öt év után a frank értékállandóságát látva felbátorodott a magyar lakosság és főleg lakást és autót vásároltak az emberek a svájci frank alapú hitelből. A vállalkozók és a magán cégek is bejöttek a csőbe…
A cégek leginkább beruházásokra vettek fel devizahitelt abban a reményben, hogy a termelőeszközök korszerűsítésével hatékonyabbá válik a termelés.   
A vállalkozók többsége is rájött, hogy a devizahitelt nem ajándékba kapták, hanem azért, hogy valaki/valakik csődbe vigyék az országunkban még meglévő termelő cégeket.
Mostanra nemcsak az ország van teljesen eladósodva, hanem a lakossága is.
Miután nagyon sokan bekapták a svájci frankos csalit jött egy mondvacsinált gazdasági válság/világválság és a hitelesek adóssága hirtelen az egekbe szökött.
Az uzsorás bankok jól járnak, az adósok pedig fizetőképtelenné, így mehetnek az utcára hajléktalanként kukázni és éhen halni.
Ebben az évben a „briliáns elmével” megáldott országunk előljárósága úgy döntött, hogy mentőövet dob szegény, szerencsétlen hiteleseknek.
Kezdte azzal, hogy a bankokra kivetette a bankadót (nehogy a politikusok nélkül gazdagodjon már a bank), ezzel rúgott még egy nagyot az adósságban szenvedőkön, hiszen a pénzintézet természetesen ezt a költséget is a hitelesekre hárítja.
Következő „nagy lehetőség”-ként pedig kitalálták a három évig 180.- Ft-on rögzített CHF árfolyamot, amelynek természetesen a különbözetét busás kamatjával együtt 3 év múlva felszámolja a bank.
Megjegyzem, 3 év után ki tudja majd ellenőrizni, hogy mennyi volt a 180.- Ft és az éppen havonta aktuális CHF árfolyam-különbözet, és a bank mennyit számolt? Tulajdonképpen ebben az esetben az uzsorás bank annyit ír majd a tartozáshoz (kamatos kamattal együtt), amennyit nem szégyell.
Ha ebbe belemegy a kétségbeesett hiteles, akkor a szerződés aláírásakor még nagyobb bajba sodorja magát, mint amibe jelenleg van, csak az időt kitolja 3 évvel (plusz a későbbi futamidő meghosszabbításával).
Kormányunk soha nem fogy ki a „jó szándékú”, népet nyomorító ötletekből!
Ott van még a tarsolyában az a lehetőség is, hogy az adós helyett talán kifizeti a tartozást az önkormányzat, aztán jó magas lakbér ellenében maradhat abban a lakásban, amelyre már tetemes összeget kifizetett a tulajdonos. A lakbér majdnem annyi, mint a hitel törlesztőrészlete volt –  persze ezt sem tudja majd fizetni az ember. Így már nyugodt szívvel lakoltatják ki, hiszen a „jó szándékú” segítség adva volt csak ez sem kellett az állampolgárnak.

Időközben rájöttek az „okosok”, hogy ez szinte járhatatlan út és nem is előnyös üzlet. Az önkormányzatoknak nincsen pénzük, és egyébként pedig jobban jár az állam is, hiszen a bank elvégzi a piszkos munkát és fizetőképtelenségre hivatkozva kilakoltatják a polgárokat, így az állam is könnyebben és olcsóbban hozzájuthat a lakásokhoz. Kísértetiesen hasonlít ez az ötvenes években történt beszolgáltatási rendszerhez, csak most nem úgy veszik el az emberek vagyonát, hogy úgy tűnjön, hogy „önként és dalolva akarják odaadni”, hanem úgy, hogy meg legyen magyarázva, hogy miért kell odaadni... „nem fizette a hitelt”. (A szerződés aláírásakor az adós vállalta a jelzáloghitel feltételeit, ezért tetszik, nem tetszik, ha nem tudott fizetni viszik az ingatlanát – hiszen ez áll a szerződésben.)
És most tervezik a végső tőrdöfést!
A svájci frank ebben az évben megtáltosodott, eddig soha nem látott módon emelkedik az értéke.
Azt rebesgetik, hogy évvégére drágább lesz az eurónál is. Már kezdik pedzegetni a befektetők (bankok, uzsorások), hogy a frankot váltsák át a hitelesek euróra, mert az olcsóbb és az Európai Uniós tagságunk (rabságunk) miatt is mindenképpen előnyösebb lesz számukra.
Ha ezt bevállalja az ember, akkor a szerződés aláírásakor egyúttal a halálos ítéletét is alá fogja írni!

GONDOLKODJUNK!!!!!!!!!

Induljunk ki a történelmünk (tört-én-elem) tudomásunkra jutott tört elemeiből, miszerint a magyarokat már vagy 1000 éve mindig el akarja valaki pusztítani (tatár, török stb.).
Ennek az az oka, hogy a magyar az ősnép, miénk az őstudás és az ősnyelv. (Erről bővebben a „Turáni-átok” bejegyzésnél lehet olvasni!)

Vizsgáljuk meg, hogy nemzetiségünk megnevezésében milyen jelentésű szavak találhatóak meg:

MAGYAR:
MA
MAG
AGY (duplán)
AGYA (oda-vissza, kinek az agya?)
AGYAR

MAGYAROK:
KORAI(Y) MAG (ősnép)

Mi a MAGYAR NYELV?
MAGYAR   ny – ELV!

Kinek a(z) ny – Elve a MAGYAR?
Azé az Ősé, akit Istennek vagy Teremtőnek nevezünk.

Kicsoda Isten?

ISTEN:
Is – TE – N  (TE – ÉN), Teremtő és Mindenható

TEREMTŐ:
TE
TEREM
Ő
(Ő a teremben teremt téged)

MINDENHATÓ:
MI
MIND
ÉN
Ó = Ő
MIND – ÉN – HATÓ
Mindenre és mindenkire hat Ő!

ISTEN ny-elve MAGYAR ELVŰ, a MAGYAROK NYELVE ISTENI EREDETŰ!

Kedves Olvasó! Szánjon időt e magyar szavak értelmezésének átgondolására!

Visszatérve a svájci frank és az euró árfolyam egyenlőségére és kapcsolatára gondolkodjunk el ezen is egy kicsit JÓZAN MAGYAR PARASZTI ÉSSZEL! (Nem kell hozzá közgazdászi végzettség!)
Az ország (vesztére) csatlakozott az Európai Unióhoz. Ettől kezdve a még meglévő csekélynek mondható gazdaságunk is tönkrement, és a maradék nemzeti vagyonunkat is elkótyavetyélték.
Nem véletlen, hogy a CHF utoléri majd fölül is múlja az euro árfolyamát.
Előre kitervelt dolog ez, a nagyobb haszon elérése, az emberek fizetőképtelensége és ellehetetlenítése, valamint az euró megerősítése a cél. (Az IMF malmai lassan, de biztosan őrölnek és módszeresen akarják az embereket rabszolgasorsra juttatni.)
Ha a CHF többe kerül, mint az EUR akkor a bankok nagyvonalúan felkínálják a lehetőséget a hitel  euróra való átváltására (talán még a szerződésmódosításáért sem kérnek majd pénzt, hiszen az euróra való átváltás úgyis busás hasznot hoz majd).
Már elkezdődött az erre vonatkozó „kampányolás”.

Mi történik, ha átváltjuk CHF hiteleinket euróra?
Pusztán annyi, hogy már nemcsak az országunk lesz alárendelve az IMF és az Európai Unió uralmának, hanem a lakosság nagy része is. A rendszerváltás óta az IMF kezében van az országunk irányítása, ők mozgatják a vezérszálakat.
Nem találja senki feltűnőnek, hogy bármilyen esemény történik a világban az 1-2 éve nálunk a svájci frank erősödését vonja maga után? Ezt az erősödést ne varrjuk a gazdasági válság nyakába, hiszen amíg egy országból van mit ellopni, addig nincsen sem válság, sem szegénység!!!!!!!!
Néhány példa:
Földrengés, atomerőmű robbanása Japánban – CHF árfolyama nő.
Amerika a csőd szélén áll – CHF árfolyama nő.
Görögországban zavargások vannak – CHF árfolyama az országunkban szintén nő.
Egy ország fontolgatja az EU-ból való kilépést – CHF árfolyama megint nő.
Egy politikus kijelenti, hogy Magyarország a csőd szélén áll – CHF szintén nő.
(Úgy látszik, ha az eurós zónában, vagy a világban valakinek rossz napja van, akkor ez mindjárt jó ok arra, hogy a frank értéke növekedjen…)
Érdekes, hogy eddig is voltak a világban problémák, azonban a frank beton biztosan tartotta magát és nem volt rá hatással (vagy ha mégis, akkor csak minimálisan) szinte semmi.
Amikor az adósok nagy része átváltja euróra a hitelét, a CHF árfolyama leesik és ismét egy megbízható, állandó értékét megtartó fizetőeszközzé válik.
Már nem a frank árfolyama fogja lekötni az emberek figyelmét (hiszen a többség már euróval tartozik).
Az IMF majd tesz róla, hogy amíg él az ember az adósságának csak a kamatját fizesse (már ha tudja fizetni, hiszen sem iparunk, sem mezőgazdaságunk, ennélfogva sem munkalehetőség, sem jövedelem nincs).
Az ország az államadósság miatt a tömérdek uzsorakamatot nyögi már évek óta, a tőke törlesztéséhez soha nem fog eljutni. Most pedig a lakosság került sorra, hogy biztos, ami biztos alapon tökéletes legyen nemzetünk elnyomása.
Ha egy országnak nincsen ipara és gazdasága, úgy az embereknek sincsen munkája. Ha nincs munka, nem tud megélni, hiszen nincsen anyagi forrása (bevétele) sem. A számlák pedig jönnek és könyörtelenül emelkednek rajtuk a kifizetendő összegek. És persze ne feledkezzünk meg a bankhiteltartozás fizetéséről sem, amire már a hónap elején ráfizeti az ember ingét-gatyáját.

MEGOLDÁS?
Mindig, mindenre van megoldás, csak gondolkodni kell!
Először is fel kell ismerni, hogy kinek a célja az, hogy a magyar nemzet erőtlenné váljon.
Másodszor pedig a „miértekre?” és a „hogyanokra” kell rájönni.
Az embereket félelemben tartják (pl. IMF, EU stb.), hogy ne gondolkodjanak. Amíg a polgárok napról napra rettegnek amiatt, hogy mit hoz a holnap és azzal vannak elfoglalva, hogy miből fizessék ki a hitelt és a számlákat (az evés és a ruházkodás ezek után már csak illúzió marad), addig a paraziták jól élnek és hatalmat gyakorolnak felettünk.
Az ország vezetősége pedig el van foglalva egymás kommunistázásával és fasisztázásával, no és persze a saját zsebük megtömésével, s közben nem veszik észre, hogy más népek próbálnak megszabadulni rabláncaiktól (pl. a görögök), akikről akár példát is vehetnénk.
Hogyan működik az Európai Uniós tagság?
Az EU elveszi mindenét (privatizálja) azoknak az országoknak, akik csatlakoznak hozzá, és amikor teljesen kirabolták „pucérra vetkeztették” a nemzetet, akkor nagyvonalúan adnak nekik kölcsönt, hogy a kamatot fizessék, hiszen az uzsora miatt a tőkét az életben nem lesz képes a kifosztott ország visszafizetni.

A MEGOLDÁS AZ ÖSSZEFOGÁS!!!!!!

Amíg az emberek széthúznak és egymást köpködik, addig bármit megtehetnek az uzsorások velünk.
Ha majd végre megfogjuk egymás kezét és rájövünk, hogy az ellenség nem az országon belül, hanem azon kívül van és használjuk az Isten adta bölcsességünket és erőinket, akkor megszabadulhatunk végre az évszázadok óta tartó rabláncainktól.
A magyaroknak meg van az, amiről más népek csak álmodoznak: bölcsességük, tudásuk, isteni erejük – hiszen mi vagyunk az ősnép.
Gondoljunk csak bele!
Vajon mi történne, ha az a sok hiteltartozással rendelkező ember az összefogás szellemében nem fizetné a törlesztőrészleteket?
És mi történne, ha ennek hatására a betétesek azonnal ki akarnák venni a megtakarított pénzüket?
Minden bizonnyal az, ami annak idején a Posta Bankkal…
Ne higgyék el a bankok fenyegetését, hogy azonnal kilakoltatnak az otthonainkból és elveszik a gépjárműveinket, vagy felszámolják a cégeket! Ehhez nekik is idő kell. Ha nem fizetnek a hitelesek, az uzsorásoknak hirtelen kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, hogy minden devizahiteles lakását, autóját lefoglalja a cégeket pedig felszámolja.
A bankok nagy része, ami Magyarországon van csak leányvállalt. Eddig ők szórakoztak velünk, szipolyoztak, kiraboltak bennünket, most változtassunk mi hitelesek egy kicsit a játékszabályokon.
Keverjék a kártyát az adósok és ne fizessenek törlesztő részletet!
Nézzük, vajon meddig tudnak játékban maradni az uzsorások? 
Vajon az anyabank kihúzza őket a bajból, vagy hagyja elpusztulni őket? És vajon ha nem fizetünk, a CHF árfolyama hogyan változik?
Amikor a média hírt ad egy uzsorás banda leleplezéséről és elfogásáról mindig az jut eszembe, hogy ugyan mit büszkélkednek ezzel, hiszen a legnagyobb uzsorások szabadon és törvényesen garázdálkodnak. A bankok mutatják a példát az embereknek…
Tehát ha uzsorás vadászatot tartanak a kommandósok, akkor elsőként a bankokkal kezdjék a rajtaütést!

Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetünkben ideje lenne tartalmat adni a szavaknak és a tettek mezejére lépni az embereknek, mert egyébként még a térképről is eltörlik Magyarországot a népével együtt.
Üdvözöljük a bankokat  Attila fejedelem köszönésével:
„Hunok vagyunk, ma is megmutatjuk!”

Ajánlott link: Devizahitel, forintosítás - népátverés

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

 

8 komment

Címkék: lakáshitel gondolatébresztő devizahitel uzsorakamat bankhitel svájci frank alapú hitel Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatraebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr33146926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsika55 2011.08.16. 16:15:03

kÜLÖNBEN,MEG,NAGYON JÓ EZ A POST!vALÓBAN,IGY TÖRTÉNT ÉS TÖRTÉNIK MOST IS MINDEN!!MINKET MINDENKI CSAK LEIGÁZNI AKART!HA AZ IMF-EN MÚLIK EGYEDŰL,AKKOR EZ NEM SOKÁRA TELJESEN MEGFOG TÖRTÉNNI!!A KORMÁNYUNKNAK NEVEZETT CSÜRHE MÁR ELEGET TETT RÓLA,HOGY IGY IS LEGYEN!

lamaska 2011.08.17. 23:56:27

A kormányunk lefizetett janicsárokból áll, akik azt hajtják végre a népünkön, amit a megbízóik parancsolnak.
Ez mára teljesen nyilvánvaló tény.
Egy országot teljesen le lehet ültetni a következőkkel: iparát és gazdaságát nullára tenni, egészségügyet lezülleszteni, kultúráját és oktatási rendszerét szintén. A lakosságot eladósítani,majd mikor az ipar tönkretétele miatt fizető képtelenné válik mindenki, elszedni az emberektől mindenüket.
Ez zajlik ma Magyarországon. A kérdés csak az, hogy mikor vesszük végre észre magunkat és mikor fogunk össze???? Mikor látjuk meg, hogy nem egymást kellene ütni vágni, hanem a valódi ellenség felé fordulni???? Mert ha nem tesszük, valóban kiirtanak bennünket a saját hazánkból. Ezt a folyamatot csak a hülye nem látja.

MAYA2011 · http://jazminka.acnshop.eu/default.asp?CO_LA=HU_HU 2011.08.18. 06:25:55

“Úgy vélem, csakis egyszer élhetjük meg az életet. Ha tehát akad bennem jóság, amit kimutathatok, vagy akad olyan jó cselekedet, amivel megkönnyíthetem bármely embertársam életét, most kell megtennem, nem késlekedhetem vagy feledkezhetem meg erről, hiszen soha többé nem fogok erre járni.”

(William Penn)
.

check 2011.08.19. 14:07:02

demagógiából nem mindennapi képzettséged van kedves posztoló. de azért nem kellene másokat is etetni ezzel a marhasággal...

Virányi András (BANDITA) 2011.08.19. 15:55:43

Kicsit nyers a dolog, de igaz. Van a postban olyasmi, amivel nem értek egyet, de összességében helytálló. Lehet vitázni a dolgon, érvet-ellenérvet sorolni. A lényeg: olyan összjátékban vagyunk benne, amit nem is akartunk. De nem volt más, és a "vezető" politika vastagon belehajszolt a legrosszabb forgatókönyvbe, és úgy néz ki, benne is hagy. Valóban össze kell fogni, és a saját kezünkbe kell venni a sorsunkat.

Evamaria 2011.08.19. 21:21:27

Demagógiái a kormánynak, a pártoknak, a politikusoknak és az uzsorás bankoknak vannak, ennélfogva ezek "etetik" a népet.
Az országunk vezetőségének nem érdeke az, hogy gondolkodjanak az emberek, hiszen amíg nem gondolkodnak, addig hülyíthetőek és az orruknál fogva vezethetőek.

zünüke 2011.08.23. 02:01:37

Nagyon jóóóóóóóó !!!

luigi73 2011.11.04. 07:36:15

Nagyon jó,és sajnos igaz is!A megoldás azon része,hogy "ne fizessék a hiteleket"az emberek,azt már az Egyesült Államokban megcsinálták,igaz ők akaratukon kívül!Az eredmény,hogy sok bank a csőd szélére jutott,és mentőcsomagot kellett adnia az államnak,és volt egy pár bank,akik végleg bezártak.Az oka egyszerű,mert voltak olyan ingatlanok a bankok tulajdonában,amit elvettek nem fizetés miatt,de a befektetők mivel kiugrottak a bankok mögül,így nem volt pénzük,és nem tudtak hitelt kiadni!!
süti beállítások módosítása