Ébredj Magyarország!

Az "ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!" felkiáltás azoknak a magyaroknak szól, akiknek a tudata jelenleg alvó vagy "ébren" alvó állapotban van. E blogbejegyzéseknek az a célja, hogy az embereket a világmindenség felfogására inspiráljam és szellemi növekedésükben az akaratukkal egyező módon részt vegyek . Az ember a gondolkodás teremtménye! A holisztikus filozófia elveit felhasználva törekvésem arra irányul, hogy minden olvasót gondolkodásra késztessek. A lényeg az, hogy kifejezésben egy másfajta, a hagyományostól eltérő gondolkodásmód körvonalait bontakoztassam ki a személyiségekben. Ez egy olyan szemléletmód, amely elősegíti a jelenségek eredendő komlexitásának megértését, valamint az embert és a környezetét holisztikusan (egységesen) szemléli, vagyis mindennek a mindennel való kapcsolatát és összefüggését veszi figyelembe.

Szerző: Evamaria

ebredj_m.jpg

         Logosz Világ Blog

Elérhetőség

Bejegyzések

CIKKAJÁNLÓ

mi_lesz_veled_magyarorszag_2024pr.png
2023_ev_elemzese_numerologia.png

aramemeles_2022_sc.jpg

birka_szavazas_2022ben.jpg

covid_vakcinahalal.png

orbanvirus2021.jpg

bankcsod_hitelmoratorium_miatt.jpg

koronavirus_szimbolikaja.jpg

   virus_lelki_oka_2020.jpg

nyirkai_joslat_2018.jpg

YouTube csatorna

 

 

Címkék

kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

SVÁJC SEMLEGESSÉGE VAGY INKÁBB "SZENTSÉGE"

2013.09.22. 16:28 :: Evamaria

Köztudott, hogy Svájc politikailag, katonailag, gazdaságilag és a nemzetközi együttműködés területén is semleges ország. E semlegességre vonatkozó tételt már az általános iskolában rögzítik a gyerekek agyában. A tanuló pedig nem kérdez, mert nem szabad, hiszen, amit a tanár mond az megkérdőjelezhetetlen „igazság”.
A legnagyobb baj azonban az, hogy a felnőtt ember sem kérdez, csak méltatlankodik a szerencsétlennek vélt sorsa miatt, szidja a világot és a politikai rendszert.

Mint tudjuk „a történelmet a győztesek írják” és mostanában egyre több történelmi eseményről kiderült, hogy amit az iskolákban tanítanak annak nagy része nemcsak felesleges, hanem hazugság is. Természetesen Svájc semlegessége sem úgy igaz, ahogy az közhírré van téve!
Már jó ideje foglalkoztat, hogy mitől tartják olyan szentnek és sérthetetlennek Svájcot, hiszen nem is egy nagy ország és valójában nem is rendelkezik semmi olyan extrákkal, ami más országokban ne lenne meg.
Már az sem titok, hogy van a világon egy szervezett háttérhatalom, ami jelenleg is irányítja a nemzetek kormányait, s mondhatni az egész világot.
Svájc mitől lenne kivétel?
Az iskolában egykor még azzal hülyítették a tanulókat, hogy az ország nagy részét hegyek védik és ezért szinte megtámadhatatlan.
Ma valószínűleg bővült a tanterv azzal az információval, hogy Svájc a „bankok országa” és mivel ott van a „világ” pénze így nem piszkálják a nagyhatalmak. Ha jobban megnézzük, akkor finoman fogalmazva Európa és Amerika pénz lerakata. Ha pedig azt a tényt veszem alapul, hogy a bankok a már említett szervezett háttérhatalom irányítása alatt állnak, akkor „a bankok országa”, hogyan lehet semleges azoktól, akik a világ összes bankját irányítják/uralják?
Nem megyek bele az ország politikai és gazdasági életébe, mert ezzel az írással nem ennek firtatása a célom, hanem egy teljesen más szemszögből kívánom Svájc semlegességének egyik fő okát feltárni.
Az ország „szentségének” több oka is van. Én most csak azt az egyet ragadom ki és vizsgálom holisztikus gondolkodásmóddal, amiért szó szerint szent és sérthetetlen (még egyelőre) ez a nemzet.
A leírtakat gondolatébresztőnek szánom és a következtetések levonását – most is, mint mindig – az Olvasóra bízom.

Svájc „szentségének” megértéséhez vissza kell mennünk az 1500-as évekhez, amikor II. Gyula politikus és katonapápa (1503-1513) töltötte be az egyház által kitalált „Jézus Krisztus földi helytartója” címet.
1505-ben a svájci kantonok (tartományok) lakossága elérte a fél millió főt, és ezzel túlnépesedett országnak számított, ahol a bizonytalan gazdasági viszonyok miatt jelentős volt a szegénység. Ezért nem volt más lehetőség, mint emigrálni és külföldön megfizetett zsoldos katonaként szolgálni.
Ez jól jött II. Gyula pápának, aki saját katonaságot akart a személyes védelmére és rögtön kért is 200 embert a svájci kantonoktól. A svájciak eleget tettek a pápa kérésének és mintegy 150 önként jelentkezőt fegyverekkel felszerelve 1505 szeptemberében el is indítottak Luzernből Rómába.

Svájci Gárda
1506. január 12. a Svájci Gárda megalakulásának napjaként vonult be a történelembe. Ettől a naptól kezdve a Vatikán és a pápa védelmét hagyományosan Svájcból származó katonák látják el.
A Svájci Gárda a II. Gyula pápa és Zürich, valamint Luzern kantonok között az 1506-ban megkötött szerződés alapján alakult meg az Itáliában 1494 és 1559 között folyó háborúk miatt. Tulajdonképpen, ha jól megnézzük, nemcsak védelmi szerepe van a Gárdának, hanem katonai teendőket is ellát.
Felmerül a kérdés, hogy miért a svájci zsoldosok?
A válasz nagyon egyszerű: Az egyház valójában soha nem a békét, a szeretetet, az összetartást, de még nem is a teremtő Istent hirdette, hanem a háborút, a gyűlöletet és a széthúzást, ez pedig sátáni minőség.
A svájci katonák híresek voltak bátorságukról, nemes érzelmeikről, kitartásukról, hűségükről és természetesen egyházi kereszténynépség is. (Mit is mondott Jézus? „Aki kardot ránt, kard által vész el.” Érdekes, hogy ezt a tanítást, ami mellesleg benne van a Bibliájukban, nem ismeri sem a pápa, sem a hívei.)
Tacitus így írt róluk: „a helvétek jó harcosok, híresek katonáik vitézségéről”.
1512-ben II. Gyula pápa „az egyház szabadságának védelmezői” címmel tüntette ki a svájci zsoldosokat, elvégre a pápa szövetségeseiként harcoltak.
Köztudott, hogy a katolikus egyház mindig „királyi” hatalommal rendelkezett és rendelkezik még ma is. (Szó szerint „királyi”, hiszen Isten földi királyságát hirdetik úgy, hogy a pápa és az őt szolgáló papok lennének az imádni való példaképek.) Az egyház soha nem volt – és most sem az – pártatlan a politikában, sőt mindig gazdagon kivette a részét belőle.
A Svájci Gárda szolgálati ideje alatt minden egyes gárdista vatikáni állampolgár, ez Svájc semlegességének a gyökere.

Az egyház a hűbéres jó munkát és a talpnyalást mindig gazdagon jutalmazza főleg, ha háborúról és a pápa védelméről van szó.
A Gárda a legrégebbi, még ma is létező, aktív katonai szervezet.
A jelentkezőknek nem akármilyen feltételek vannak szabva.
Az ideális pályázó 19 és 30 év közötti, kifogástalan erkölcsiségű, feddhetetlen, katolikus vallású, nőtlen, svájci állampolgár, aki legalább 174 cm magas és az egyetemi diplomán túl katonai iskolában szerzett papírokkal is rendelkezik.
1998 óta a pápai Svájci Gárdában történt tragikus kettős gyilkosság miatt kötelező és szigorúan veszik a pszichológiai vizsgálatokat is.
A Gárda mindmáig ellátja a pápa személyének és rezidenciájának védelmét (és még kitudja, hogy mit), továbbá díszőrséget is ad ünnepélyes alkalmakkor.

Aminek kezdete van, annak vége is lesz egyszer! A fizikai világ csodája az, hogy semmi sem tart örökké, így az egyház hatalma és Svájc semlegessége sem.
Az egyház és a pápai birodalom kőkemény épülete rogyadozni látszik és a világ gazdasági és politikai helyzete sem egy masszív állapotot jelez.
Ne feledjük, hogy a sors fizet mindenkinek érdeme szerint, vagyis „ki mint vet, úgy arat”, és ez alól Svájc és az egyház sem kivétel.
Szóval még mielőtt elájulnánk Svájc gazdagsága és „szentsége” előtt nem árt, ha tudjuk, hogy a magyar az ősnép és nálunk van az isteni tudás és bölcsesség, valamint mi beszéljük a kozmikus nyelvet is. Éppen ezért: ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

 

1 komment

Címkék: egyház gondolatébresztő kereszténység Svájc Svájci Gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatraebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr505528161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása