Ébredj Magyarország!

Az "ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!" felkiáltás azoknak a magyaroknak szól, akiknek a tudata jelenleg alvó vagy "ébren" alvó állapotban van. E blogbejegyzéseknek az a célja, hogy az embereket a világmindenség felfogására inspiráljam és szellemi növekedésükben az akaratukkal egyező módon részt vegyek . Az ember a gondolkodás teremtménye! A holisztikus filozófia elveit felhasználva törekvésem arra irányul, hogy minden olvasót gondolkodásra késztessek. A lényeg az, hogy kifejezésben egy másfajta, a hagyományostól eltérő gondolkodásmód körvonalait bontakoztassam ki a személyiségekben. Ez egy olyan szemléletmód, amely elősegíti a jelenségek eredendő komlexitásának megértését, valamint az embert és a környezetét holisztikusan (egységesen) szemléli, vagyis mindennek a mindennel való kapcsolatát és összefüggését veszi figyelembe.

Szerző

Facebook oldaldoboz

Címkék

kommentek

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

A KÖZFOGLALKOZTATÁS CÉLJA ÉS LÉNYEGE

2017.03.29. 11:26 :: Evamaria

kozfoglalkoztatas_2017.jpgItt a tavasz, az újjászületés ideje így a legújabb közfoglalkoztatott álláslehetőségeket megragadva indulhat sokaknak az „új élet”, mely megaláztatást, depressziót és nyomort eredményez a magyar lakosság jelentős százalékának.

Mivel „Magyarország erősödik, és jobban teljesít” ismét válogathatnak az álláskeresők a fene nagy munkalehetőségek között. Bőséges a kínálat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) weblapján és az ingyenes álláshirdetések oldalán a közfoglalkoztatott munkakörökből.
Kormányhivatalok, önkormányzatok, rendőrség, állami érdekeltségű szolgáltatók és kereskedelmi cégek, Zrt-ék, KFT-ék, BT-ék, egyéni vállalkozók, ügyvédek, közjegyzők, vallásos szekták (egyház, baptista) kapnak rabszolgamunkát végző emberekre támogatást az államtól.
Lassan a multik is kezdenek ráérezni az NFSZ ízére... pl. a Media Markt, Praktiker.
Ez aztán a karrier és a megélhetési lehetőség!
Valóban évről-évre erősödik a nyomor és a szegénység az országban és az emberek egyre jobban teljesítik a hatalmon lévő kormány alantas akaratát.
Havi nettó 50-60 ezer forintért napi 8 óra kulimunka…
A közfoglalkoztatott dolgozót a munkáltatók sem emberileg, sem pedig szakmailag nem tekintik teljes értékű embernek, legyen bármilyen magas iskolai végzettsége vagy munkában való tapasztalata.
Ez közmunka és csak a regisztrált állástalannak jár. A munkanélküli személy Magyarországon nem számít embernek, hiszen a dolgozót nem illeti meg a minimálbér sem, és a fizetett szabadság is kevesebb, mint amennyi valójában járna.  
A munkáltatók és alkalmazottaik közfogisnak nevezik, diszkriminálják és emberszámba sem veszik az effajta munkát végző embereket. A munkapiacnak ez a legalja, amibe módszeresen kényszerítik bele a magyar lakosságot.
Találkoztam olyan munkáltatóval, aki határozatlan idejű alkalmazotti jogviszonyt hirdetett, de az állásinterjún kiderült, hogy közfoglalkoztatott munkáról van szó, melyhez pszichológia tesztet töltetett ki a jelöltekkel, aminek célja a személyiség irányíthatóságának és befolyásolhatóságának feltárása volt. Ugyanez a munkáltató a dolgozókkal csak a munkába állásuk után közölte, hogy az általános irodai adminisztrátor munkakör valójában call centeres tevékenységet jelent. Az arcátlanság netovábbja pedig az, hogy mostanában már motivációs levelet is kér a közfoglalkoztatott jellegű álláshirdetéseiben.
Vérlázító, hogy manapság mi mindent megtehetnek a munkáltatók!
Ahogy elnézem mostanra teljesen feleslegessé vált a Munka Törvénykönyve és a Munkaügyi Felügyelőség, ugyanis ezek egyike sem képviseli a dolgozók érdekeit és jogait.

A politikusok, pártok és munkáltatók oldaláról nézve mindenképpen az az elsődleges cél, hogy az embereket folyamatosan bizonytalanságban, félelemben és tehetetlenségérzetben tartsák. Amíg az emberek tudatát a félelem és a túlélés problémája köti le, addig a semmirekellő vérszívóknak nem kell tartania a lázadástól. 
Mára ezt a szutyok közmunka-programot úgy felfuttatták, hogy szinte már alkalmazott jogviszonyú állást alig lehet találni. Végül is bolond lenne a munkáltató állandó alkalmazottra költeni, amikor ingyen is kap munkaerőt!
Az irodai közfoglalkoztatottakkal legtöbbször olyan tevékenységet végeztetnek, amit a saját dolgozó nem szeret csinálni (sziszifuszi vagy csicska munka), vagy a másik véglet az, hogy szinte már minden munkát rájuk nyomnak, s így az alkalmazottaknak bőven jut idő a pletykálkodásra, telefonálgatásra, kávézásra, facebookozásra, azaz a semmittevésre.
Személyiségsérült és gyakran pszichiátriai kezelésre megérett kormánytalpnyaló cégtulajdonosok és vezető beosztásban tetszelgők valamint uralkodni vágyó beosztottak fitogtatják hatalmukat egymáson és a kényszerhelyzetben lévő közfoglalkoztatott munkavállalón.
A „közfogist” lehet ugráltatni, megalázni és kihasználni elvégre ő egy megtűrt személy, aki örül annak a kis „több, mint a semmi” alamizsnának is, amit havonta odalöknek neki.
A kormány milliókat fizet azért a munkáltatóknak, hogy az amúgy is önbecsülés híján álló embereken folyamatos pszichoterrort alkalmazzanak, s még mélyebbre taszítsák őket érzelmileg.
Le kell rombolni az emberek önbizalmát, ugyanis ha valaki értéktelennek és semmirevalónak tartja magát, akkor képtelen kiállni magáért és a változtatásra szinte gondolni sem mer.  
Az emberek elméjébe teljesen beivódott az a mondás, hogy „valamiből élni kell”.
Kedves agymosott embertársaim! Ha még van mivel, gondolkozzatok már el ezen a rövidke kis bölcsnek vélt igazságotokon!
Meg lehet ma élni Magyarországon nettó 50-60 ezer forintból? Egyáltalán ez a „valami” összeg alkalmas az életre vagy az életben maradásra?
Normális dolog, hogy egy 20-25 éves pályakezdőnek annyi a jövedelme, mint a 40-50 évesnek?
A fiataloknak erre a bérezésre és a határozott idejű szerződésre kellene családot tervezni és jövőképet alkotni?
Ez a bizonyos „valami” nemhogy az életre nem alkalmas, de még a túlélésre sem!
Aki szerint a közfoglalkoztatásból származó jövedelemből meg lehet élni, az mutassa meg, hogyan kell csinálni és járjon elől a saját példájával!
Döntsük már el, hogy élni akarunk vagy vegetálni!?
Minden év márciusában számtalan helyen elszavalják a tömegek előtt Petőfitől a Nemzeti Dal című verset.
Nem tudom, hogy hallják és értik-e az emberek a költő szavait, melyek jelenleg is aktuálisak?

„Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!...”

A kisszékről vagy zsámolyról hazugságokat szónokló törpekirály a szolgái segítségével teljesen kivérezteti Magyarországot (megjegyzem az elődei sem voltak különbek).  
A fosztogatás minden résztvevőjének megfontolásra ajánlom az alábbi szintén Petőfitől származó verssorokat!

„Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?...”

„Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat
Akasszátok föl a királyokat!...”

A munka nem szégyen és, mint tudjuk, nemesít is, de ez nem jelenti azt, hogy ingyen kell dolgoznunk azért, hogy mások gazdagodjanak és uralkodjanak felettünk. Nem a munkanélküliek az ingyenélők, hanem azok, akik kitalálták az éhbéres közmunka-programot és a munkáltatók, akik részt vesznek ebben.
A közfoglalkoztatott rabszolgamunkából és a mindennapos pszichoterrorból ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!

versenykepes_fizetes_2018.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: munka karrier gondolatébresztő kereszténység munkanélküliség összefogás közmunka hivatás háttérhatalom nemzettudat szakmák munkalehetőségek állásinterjúk munkaügyi központ munkanélküliség okai közfoglalkoztatás álláshirdetések álláslehetőségek Magyarország szakmai önéletrajz NFSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatraebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr4612374549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.