Ébredj Magyarország!

Az "ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!" felkiáltás azoknak a magyaroknak szól, akiknek a tudata jelenleg alvó vagy "ébren" alvó állapotban van. E blogbejegyzéseknek az a célja, hogy az embereket a világmindenség felfogására inspiráljam és szellemi növekedésükben az akaratukkal egyező módon részt vegyek . Az ember a gondolkodás teremtménye! A holisztikus filozófia elveit felhasználva törekvésem arra irányul, hogy minden olvasót gondolkodásra késztessek. A lényeg az, hogy kifejezésben egy másfajta, a hagyományostól eltérő gondolkodásmód körvonalait bontakoztassam ki a személyiségekben. Ez egy olyan szemléletmód, amely elősegíti a jelenségek eredendő komlexitásának megértését, valamint az embert és a környezetét holisztikusan (egységesen) szemléli, vagyis mindennek a mindennel való kapcsolatát és összefüggését veszi figyelembe.

Szerző

Facebook oldaldoboz

Címkék

kommentek

Naptár

szeptember 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

SIKERT HOZÓ SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

2015.07.19. 16:52 :: Evamaria

siker_oneletrajz_cover_neked.jpg
Írásaimban már többször is foglalkoztam a hazánkat érintő munkanélküliséggel.
Írtam többek közt a kialakulásának okairól, a munkaügyi központok és a hozzájuk tartozó szervek haszontalanságáról, valamint a munkáltatók jellemtelen viselkedéséről és irreális követelményeiről (melyről ITT lehet olvasni).
Egy másik bejegyzésem a „másképp gondolkodó”, holisztikus, valamint spirituális szemléletű embereknek szólt, és azoknak, akik már nemcsak dolgozni és pénzt keresni akarnak, hanem azt a munkát végezni, amit szívesen, jó kedvvel – hivatástudatból – csinálnak és mindemellett meg is élnek belőle.
Ezúttal azonban azokhoz az érdekeltekhez szólok, akik hajlandók végre tenni is azért, hogy változzon az életük, és ki mernek lépni abból a birkanyájból, melynek tagsága nem tartogat új lehetőségeket, s az úti célja sem vezet sehova.

Mindenekelőtt felhívom a figyelmet arra az aprónak tűnő, ám mégis igen jelentős tényezőre, hogy nézzük már meg azt, hogy mit beszélünk!
Mit keres a munkanélküli ember? Állást, vagy munkát?
Mert ha állást keres, akkor ne csodálkozzon azon, ha nem talál semmit, vagy ha mégis siker koronázza „álláskeresését”, akkor tevékenysége nem sok örömöt okoz számára, s életére a békétlenség, elégedetlenség, az egy helyben való toporgás/állás, és nem a haladás lesz jellemző.

SIKERT HOZÓ SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ
Saját tapasztalatból tudom, hogy manapság nem könnyű munkát találni. A munkáltatók többsége napi 9-10 órában éhbérért dolgoztatja a munkavállalókat és mindemellett emberszámba sem veszik őket.
Most nem a munkapiacon lévő igazságtalanságokra szeretnék rámutatni, hanem arra, hogy mi kell ahhoz, hogy munkakeresésünk alkalmával eljussunk legalább a személyes meghallgatásig.
Ehhez csupán egyetlen dologra van szükségünk: egy feltűnő és egyedi szakmai önéletrajzra, amely kitűnik a sablonos, hétköznapi, egy kaptafára készült bemutatkozások közül.
A szakmai önéletrajz reklámanyag, amivel a jelölt igyekszik a munkásságára, a képességeire és készségeire felhívni a hirdető munkaadó figyelmét.
Mivel napjainkban nagyon sok munkanélküli ember van, munkáltató viszont egyre kevesebb, így versenyhelyzet alakult ki a munkakörök betöltésére.
Ahogy a közületi beruházásokra versenyeztetik a cégeket, ugyanúgy pályáztatják a munkát kereső embereket is a betöltendő munkakörökre.
Nemrég volt szerencsém átnézni több mint száz szakmai önéletrajzot és nem hittem a szememnek. Hihetetlen, hogy milyen igénytelen, semmirevaló, tucat önéletrajzokat láttam! És csodálkozunk, hogy a munkáltató nemcsak a bunkóságának okán, hanem azért sem méltatja válaszra a jelentkezőt, mert az sem tisztelte meg méltóképpen egy tisztességes önéletrajzzal!?

Gondoltam egyet és készítettem – először csak magamnak – egy igen feltűnően merész szakmai önéletrajzot és hetekig küldözgettem a hozzáértésemnek megfelelő munkát ajánló cégeknek.
Magam is meglepődtem az eredményességen, ugyanis hetente jártam bemutatkozó interjúkra.
Egy hónap alatt öt munkáltatóból hármat – megköszönve az ÁLLÁSlehetőséget – én utasítottam vissza. (Tehát, aki csak „valamit” dolgozni és „egy kis pénzt keresni” akar, annak rabszolgatartó munkáltatóból jut bőven…)
Teszteltem azt is, hogy az ország másik végén (Dunántúlon) mennyire ragadja magával a munkáltatót az egyedi önéletrajzom.
A siker itt sem maradt el! Egyik nap elküldtem a jelentkezésemet, másnap délelőtt már telefonált a hirdető munkaadó, hogy személyes meghallgatásra időpontot egyeztessen velem.
Mindezek után szilárd meggyőződésem, hogy a munkanélküliség csapdájából egy jól megszerkesztett és kihívó szakmai önéletrajzzal lehet a leghamarabb kikerülni.

sikeroneletrajz_profil_3_piros.jpgLátván a saját önéletrajzom sikerességét úgy döntöttem, hogy másokat is szívesen hozzásegítek a személyes meghallgatáshoz, s előzetes konzultáció (személyes, telefon vagy online) alapján
elkészítem a Megrendelő „sikerönéletrajzát”.  


A konzultáció a munkát kereső ember személyiségének és egyéniségének megismerését, valamint igényeinek felmérését, megbeszélését tartalmazza.
Élettér-tanácsadóként járatos vagyok több olyan területen, amely az ember egyediségével és különlegességével foglalkozik, s ez is jelentősen segít a „sikerönéletrajz” elkészítésében.
Az általam szerkesztett szakmai önéletrajz tükrözi az egyéniséget, kiemeli a jelentkezőt az unalmasság szürkeségéből, így irányítva magára a munkaadók figyelmét.
A munkáltatók nagy része még mindig a megkövesedett és egyre inkább működésképtelen társadalmi rendszerhez igyekszik alkalmazkodni, ám tudat alatt mégis keres valami újat.
A „sikerönéletrajz” bőven tartalmaz újdonságot, és manipulatív hatással van a munkáltató tudatalattijára is.
Csak a személyes maghallgatásra való bejutást tudom garantálni! Az már a jelentkezőn múlik, hogy az elbeszélgetés során képes- e úgy lenyűgözni a munkáltatót, hogy Ő legyen a kiválasztott!
(Igény szerint a személyes interjúhoz is tudok néhány tanácsot adni.)
Itt jegyzem meg, hogy az általam szerkesztett önéletrajzok nem a Word-ben lévő és az internetről letölthető sablonok alapján készülnek!

Köztudott, hogy a hosszan tartó munkanélküliség növeli az ember önbizalomhiányát, valamint a sikertelenség és csalódottság érzetét.
Ennek megszüntetésében (vagy legalább csökkentésében) segítek mindazoknak, akik munkakeresőként elég bátrak ahhoz, hogy kitűnjenek az unalmas, hétköznapi emberek csoportjából és céljuk közé tartozik az is, hogy leendő munkaadójuknál kedvükre való munkát végezzenek.

ELÉRHETŐSÉGEK:

sikeroneletrajz_elerhetoseg_sz.jpg                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Szólj hozzá!

Címkék: munka gondolatébresztő munkanélküliség hivatás munkalehetőségek állásinterjúk álláshirdetések álláslehetőségek Magyarország szakmai önéletrajz

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatraebresztes.blog.hu/api/trackback/id/tr887639400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.